Walikota dan Wakilwalikota Madiun Ziarah Ke Makam Kuncen dan Taman

MADIUN – Pemerintah Kota Madiun melalui Dinas Kebudayaan, Pariwisata, Kepemudaan dan Olahraga awali rangkain kegiatan Hari Jadi Kota Madiun ke 101Tahun Walikota, Wakil Walikota, Sekertaris Daerah, Kepala Organisasi Perangkat Daerah (OPD),Anggota DPRD dan jajaran FORKOPIMDA ziarah ke makam kuno kuncen dan taman.

Dimulai dari Makam  Kuncen di Kelurahan Josenan, Kecamatan Taman Kota Madiun lalu dilanjutkan ke Makam Taman. Di Makam Kuncen, walikota madiun berserta rombongan memanjatkan doa dan tahlilan kepada leluhur Kota Madiun. Makam kuncen & Makam Taman merupakan kawasan bersejarah di Kota Madiun hal ini dikarenakan tempat disemayamkan tokoh-tokoh penting yang memiliki andil berdirinya Madiun. Tujuan dari kegiatan ini ialah untuk mendoakan para pemimpin terdahulu yang telah berjasa kepada Kota Madiun.

MADIUN – Madiun Municipality Government through the Department of Culture, Tourism, Youth and Sports begins the series of events of the 101st Anniversary Madiun City. The event was called Ziarah Makam. Ziarah Makam is an activity which is visiting a place that is considered as sacred or noble and praying at there. The Mayor and Vice Mayor of Madiun City, The Regional Secretary, The Head of Govermental Organization, The Regional Representative Council, Forkopimda have attended the Ziarah Makam event which is held in Makam Kuncen and Makam Taman, the ancient tomb in Madiun City.

It started from Makam Kuncen in Josenan Village, Taman sub-district, Madiun City then it continued to Makam Taman. In Makam Kuncen, The Mayor of Madiun City and his entourage were praying and Tahlilan for the ancestors of Madiun City. Makam Kuncen and Makam Taman is a historical place in Madiun City because in this place was the place where the important figures who have contributed to the establishment of Madiun City are buried. The purpose of this activity was to pray for the former Leader who has contributed to Madiun City.

Translated by Elita, 2019